Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου), το KIDOT αφιερώνει όλο τον Νοέμβριο στα Παιδιά και παρουσιάζει το νέο του πρότζεκτ “KIDS are RIGHT”

Στο πλαίσιο του “KIDS are RIGHT”, το KIDOT σε συνεργασία με 10 φορείς, διοργανώνει 10 βιωματικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο και στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματα τους, αλλά και την κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για δράση. 

To Edify Kids συμμετέχει στο project “KIDS are RIGHT” μέσα από το εργαστήριο: «Μαθαίνω, μαθαίνεις, μαθαίνουμε…για το δικαίωμά μας στην ψυχική και σωματική υγεία»!

Το εργαστήρι αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να (ανα)γνωρίσουν το δικαίωμα στην
ψυχική και σωματική τους υγεία. Παράλληλα μέσω των βιωματικών δραστηριοτήτων να
εισαχθούν στην καλλιέργεια κουλτούρας δικαιωμάτων, τόσο μέσα στον μικρόκοσμο της σχολικής
κοινότητας , όσο και στην κοινωνία.

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι τα ακόλουθα:
– Γνωριμία με τα άρθρα της Σύμβασης των Δικαιωμάτων
– Τί σημαίνει ψυχική και σωματική υγεία
– Ενθάρρυνση στην ελευθερία της έκφρασης
– Καλλιέργεια της ενσυναίσθησης
– Προαγωγή της δικαιοσύνης και της ισότιμης ένταξης σε ομάδες

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.

? Ημερομηνία Διεξαγωγής: Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, 17:00- 18:30

? Τοποθεσία: Πολυβίου Δημητρακοπούλου 18, Άνω Πατήσια, 11141

Η δράση είναι δωρεάν!

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, πατήστε εδώ .

*Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την Covid-19:

  • Κατά την προσέλευση στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Edify Kids, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (ισχύος έως 6 μηνών) για τους γονείς καθώς και βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τον SARS-CoV-2 (Covid-19),για τα παιδιά.
  • Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι παρευρισκόμενοι θα φορούν μάσκα προστασίας και θα τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Η καμπάνια ενημέρωσης 

Στο πλαίσιο του “KIDS are RIGHT”, το KIDOT παρουσιάζει ένα βίντεο ενημέρωσης στο οποίο πρωταγωνιστούν, φυσικά, τα παιδιά! 10 μαθητές από όλη, σχεδόν, την Ελλάδα που υπερασπίζονται ήδη τα δικαιώματα τους γίνονται οι δικοί μας “ambassadors”, ενημερώνουν και τα υπόλοιπα παιδιά για τα δικαιώματα τους και εμπνέουν μικρούς και μεγάλους να ευαισθητοποιηθούν και κυρίως ν’ αναλάβουν δράση, ακολουθώντας τον δρόμο που εκείνα χάραξαν!

Δείτε το βίντεο εδώ