Το Edify Kids είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει σαν όραμα την αριστεία του παιδιού. Τι εννοούμε όμως με τον όρο “Αριστεία” ; Το παιδί να εξελιχθεί και να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, σε τομείς που να εναρμονίζονται με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του. Με βάση αυτό το όραμα, έχει διαμορφώσει μια σειρά από προγράμματα, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά να εξελιχθούν, αξιοποιώντας τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.

Ανταποκρινόμενοι, δε, στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής για εξοικείωση με την τεχνολογία, βοηθάμε τα παιδιά να γνωρίσουν το μονοπάτι αυτό, μέσα απο προγράμματα, όπως:

 

 • Εισαγωγή στον ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

Ποιος ήταν ο ALAN TURING; Τι είναι ο «Υπερυπολογιστής» και πόσο γρήγορα μπορεί να λειτουργήσει; Πού συναντάμε τον Προγραμματισμό στην καθημερινή ζωή μας; Με τι ασχολείται ένας προγραμματιστής; Θέλετε να γίνουμε κι εμείς Προγραμματιστές για 2 ώρες;

Μέσα σε μια άρτια εξοπλισμένη αίθουσα υπολογιστών τα παιδιά καλλιεργούν δεξιότητες όπως η αλληλουχία, η αποσφαλμάτωση (εντοπισμός και διόρθωση λαθών σε μια διαδικασία υπολογισμού) και ο υπολογιστικός (αλγοριθμικός) τρόπος σκέψης (λύση προβλημάτων με τρόπο που μπορεί να καταλάβει ένας υπολογιστής).

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα code.org οι μαθητές αναπτύσσουν αλγοριθμική σκέψη και λαμβάνουν γνώσεις προγραμματισμού με ένα διασκεδαστικό, έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο. Πρόκειται για μια καινοτόμο οπτική γλώσσα προγραμματισμού, διαδραστικά κατευθυνόμενη από μαθήματα και δραστηριότητες, που βασίζεται στο παιχνίδι και παρέχει μια εύκολη εισαγωγή στον προγραμματισμό, διευκολύνοντας τα παιδιά να καινοτομούν και να δημιουργούν.

Έχοντας ολοκληρώσει την «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό», η χρήση ανοιχτού λογισμικού δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να συνεχίσουν την ενασχόληση τους με τον προγραμματισμό ακόμα και στο σπίτι τους!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Α – Στ Δημοτικού και έχει διάρκεια 2 εκπαιδευτικές ώρες.

 • Κατασκευή STEM

Μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες και δημιουργούν τη δική τους κατασκευή, χρησιμοποιώντας απλά υλικά. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι κατασκευές των παιδιών δοκιμάζονται και αναδεικνύεται η καλύτερη.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές:

   • Μαθαίνουν να σχεδιάζουν σωστά, φτιάχνοντας την Κάτοψη και την Πλάγια Όψη της κατασκευής που πρόκειται να δημιουργήσουν.
   • Μαθαίνουν βασικές αρχές Μηχανικής, συζητώντας για έννοιες όπως η Δύναμη και η Ενέργεια.
   • Προσπαθούν να επιτύχουν το στόχο τους, χρησιμοποιώντας όσο γίνεται λιγότερα υλικά καθώς η οικονομικότερη κατασκευή έχει πλεονέκτημα.
   • Καλλιεργούν μαθηματικές δεξιότητες, υπολογίζοντας το κόστος της κατασκευής τους και τη βαθμολογία που θα λάβει η κατασκευή τους ανάλογα με το συνολικό βάρος που θα σηκώσει, την απόσταση που θα το σηκώσει από το σημείο στήριξης κλπ.
   • Αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων μέσα από μια παιγνιώδη διαδικασία.
   • Καλλιεργούν δεξιότητες ομαδικότητας και συνεργασίας, με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δ – Στ Δημοτικού και διαρκεί 2 εκπαιδευτικές ώρες.

 • Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO

Η εκπαιδευτική ρομποτική θεωρείται σχέδιο διεπιστημονικής δραστηριότητας στους τομείς της επιστήμης, των μαθηματικών, της πληροφορικής και της τεχνολογίας, προσφέροντας σημαντικά νέα οφέλη στην εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια ισχυρή και ευέλικτη διδασκαλία μάθησης που ενθαρρύνει τους μαθητές να κατασκευάσουν και να ελέγξουν τα ρομπότ, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική προάγει έναν ευχάριστο τρόπο μάθησης, ενώ παράλληλα προωθεί τα κίνητρα των παιδιών, την συνεργασία, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του EDIFY KIDS απευθύνεται σε μαθητές Α – Στ Δημοτικού και έχει διάρκεια 2 εκπαιδευτικές ώρες.

 

Εκπαιδευτικοί

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, παράλληλα με μερικές στιγμές χαλάρωσης από τη συνεχή επιμέλεια των μαθητών.

Το EDIFY KIDS είναι η ιδανική επιλογή για επισκέψεις σχολείων καθώς προσφέρει στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να εντάξει τους μαθητές στον κόσμο του Προγραμματισμού, του STEM ή της Ρομποτικής, σε ένα σύγχρονο, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον.

Σας περιμένουμε!

 

Είτε θέλεις να ανακαλύψεις τα μυστικά του σύμπαντος, είτε απλά να κυνηγήσεις μια καριέρα στον 21ο αιώνα, ο Προγραμματισμός είναι ένα απαραίτητο προσόν που πρέπει να κατέχεις.

Stephen Hawking

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 218 218 2815, [email protected]

Κόστος Κάθε Εκπαιδευτικού Προγράμματος: 6 ευρώ / μαθητή

Διεύθυνση: Π. Δημητρακοπούλου 18, Άνω Πατήσια, 11141

Ιστότοπος: www.edifykids.eu

Μάθετε περισσότερα!