Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά και σε λίγες μέρες πλησιάζουμε στη λήξη της φετινής δύσκολης σχολικής χρονιάς για τα παιδιά του δημοτικού. Το EDIFY KIDS σε συνεργασία με το PLANET PHYSICS διοργανώνουν για 7η χρονιά ένα μοναδικό SUMMER CAMP που απευθύνεται σε  παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στα Άνω Πατήσια.

Το φετινό SUMMER CAMP θα φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό παιδιών και σε μικρότερες ομάδες λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης , λόγω της νέας κατάστασης που διαμορφώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του SARS – CoV – 2, η οποία επιβάλλει  αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων.

Οι δραστηριότητες του φετινού SUMMER CAMP, εκτός από τον «παραδοσιακό» επιστημονικό χαρακτήρα, σχεδιάστηκαν και με βάση τις ιδιαιτερότητες της εποχής, εστιάζοντας στα ακόλουθα:

  • Εκμάθηση και εξοικείωση των παιδιών με τα βασικότερα σημεία προσωπικής προφύλαξης (σωστό πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων κλπ).
  • Αναπλήρωση μέρος των χαμένων μαθημάτων των παιδιών, στον τομέα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.
  • Κινητοποίηση και επαγρύπνηση των παιδιών σε ερεθίσματα ώστε να κάνουν ερωτήσεις για τον κόσμο που τα περιβάλλει ανακαλύπτοντας με τη βοήθεια μας μόνα τους τις απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέων δεξιοτήτων πραγματοποιώντας εργαστήρια κατασκευών, μαθήματα προγραμματισμού, καλλιτεχνικά εργαστήρια κλπ.
  • Παιχνίδι! Να παίξουν πολύ, γιατί…είναι Καλοκαίρι!

Στο φετινό Summer Camp τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό. Μέσα σε μια άρτια εξοπλισμένη αίθουσα υπολογιστών τα παιδιά θα καλλιεργήσουν δεξιότητες όπως η αλληλουχία (να βάζουμε πράγματα σε συγκεκριμένη σειρά), η αποσφαλμάτωση (εντοπισμός και διόρθωση λαθών σε μια διαδικασία υπολογισμού) και ο υπολογιστικός (αλγοριθμικός) τρόπος σκέψης (λύση προβλημάτων με τρόπο που μπορεί να καταλάβει ένας υπολογιστής).

Μερικές από τις δραστηριότητες των παιδιών στη διάρκεια του camp είναι: Ομαδικό (διευθυνόμενο) παιχνίδι, μαθήματα Προγραμματισμού, πειράματα Φυσική, Χημείας και Βιολογίας, παρατήρηση στο μικροσκόπιο, κατασκευές (που τα παιδιά παίρνουν μαζί τους φεύγοντας), STEM, λύσεις γρίφων, διαγωνισμοί γνώσεων (για τα μεγαλύτερα παιδιά), προβολές εντυπωσιακών φαινομένων Φυσικής και επεξήγηση τους και επιλεγμένων ταινιών – ντοκιμαντέρ.

Στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, ο αριθμός των παιδιών θα είναι περιορισμένος. Για τη συμμετοχή των παιδιών στο SUMMER CAMP θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χώρος Διεξαγωγής: EDIFY KIDS, Π. Δημητρακοπούλου 18, Άνω Πατήσια

Ηλικίες Παιδιών: 5 – 12 ετών

Άφιξη: 08:00 – 09:00

Αναχώρηση: 15:00 – 16:00

Kόστος συμμετοχής: 90 ευρώ η πρώτη εβδομάδα συμμετοχής, 85 ευρώ η κάθε επόμενη εβδομάδα

Υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης των παιδιών για μία ή δύο επιπλέον ώρες (έως τις 17:00 ή τις 18:00) με επιπλέον εβδομαδιαία χρέωση 5€ και 10 € αντιστοίχως ανά παιδί.

Για αδέρφια προσφέρεται έκπτωση 10% και στα 2 παιδιά στο κόστος συμμετοχής.

Κόστος σίτισης: 30 ευρώ ανά εβδομάδα

Στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό, η σίτιση παρέχεται αποκλειστικά από τον πιστοποιημένο συνεργάτη του PLANET PHYSICS, ATTIKA CATERING. Τα γεύματα που σερβίρονται κατά τη διάρκεια του camp (δεκατιανό – μεσημεριανό) έρχονται τυποποιημένα και ζεστά, χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία από το προσωπικό μας. Η μόνη εμπλοκή του προσωπικού αφορά στη διανομή των τυποποιημένων γευμάτων στα παιδιά. Σε περίπτωση που το παιδί σας εμφανίζει  δυσανεξία ή αλλεργία σε κάποιες τροφές, επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τη βέλτιστη δυνατή λύση.

Κάθε παιδί που θα παρακολουθήσει το summer camp, θα χρειαστεί να προσκομιθεί βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self-test για τον SARS-CoV-2(Covid-19).

Διάρκεια:

1η Εβδομάδα               28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου

2η Εβδομάδα               5 Ιουλίου – 9 Ιουλίου

3η Εβδομάδα               12 Ιουλίου – 16 Ιουλίου

4η Εβδομάδα               19 Ιουλίου – 23 Ιουλίου

5η Εβδομάδα               26 Ιουλίου – 30 Ιουλίου

6η Εβδομάδα               30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου

7η Εβδομάδα               6 Σεπτεμβρίου – 10 Σεπτεμβρίου

Οι εγγραφές άρχισαν!

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δήλωση συμμετοχής:

Τηλέφωνο: 218 2182815

Email: [email protected]

Facebook page: @edifykids

PlanetPhysics: https://www.planetphysics.gr/

Για ολοκλήρωση της εγγραφής, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση και να αποσταλεί στο [email protected] .